Historie

Historie

 

Lakselv Blandakor ble stiftet 6. september 1974, og er tilsluttet Finnmark Sangerforum. Korets dirigent ved oppstart var Kirsten Limstrand som senere er blitt kalt ”korets mor”.

 

I løpet av de over 40 årene Lakselv Blandakor har eksistert har vi deltatt i samtlige korstevner i Finnmark. I 1984 var Lakselv Blandakor arrangør for stevnet. I 2003 og 2013 arrangerte vi sangerstevne i Lakselv sammen med ”Porsangerne”.

 

Av ting koret har gjort kan nevnes; revyer på 80-tallet, forskjellige reiser i inn- og utland, bl.a. vennskapskommunen i 1991 (Finland, Keminma) og 1993 (Øvertorneå i Sverige), samt Landssangerstevnet i Tromsø i 1988.

 

For korets innsats i ”kulturens tegn” gjennom mange år, fikk Lakselv Blandakor, Porsanger kommunes ”Kulturpris” i 1988. Den ble svært gledelig mottatt.

 

 

Dette skjedde i 1994:

Høsten 1994 var koret med å markere 50 år etter evakuering/brenningen av Finnmark.

 

 

Dette skjedde i 2011:

I 2011 tok Lakselv Blandakor initiativ til å arrangere konsert i Kultursalen i Lakselv. Dette har blitt en årlig tradisjon i kulturmåneden oktober. Til denne kvelden blir lokale aktører innenfor sang- og musikklivet i Porsanger invitert til å delta. Siste konsert i 2015 samarbeidet vi med Lakselv Musikkorps med stor suksess. Dette blir antagelig en gjentakelse framover.

 

 

Dette skjedde i 2015:

Mars 2015 sang vi på Helsesportsuka som var i Olderfjord. I juni 2015 deltok koret på sangerstevnet i Honningsvåg. Vi hadde både profan- og "kirkekonsert". "Kirkekonserten" ble avviklet i Grotten på Nordkapp. Under stevnet i Honningsvåg ble flere av korets medlemmer tildelt hederstegn. Margrethe Bakkevold fikk diplom for 40 år i koret. I november 2015 hadde DNB møte på Lakselv Hotell, hvor vi bidro med noen sanger.

 

 

Dette skjedde i 2016:

Den største aktiviteten våren 2016 var Landsfestivalen for kor i Svolvær. Vi brukte store deler av våren til å øve på repertoaret til reisen. Generalprøven arrangerte vi på sangkafe i Lakselv før vi reiste. 17. mai sang vi på Helsetun. I juni gikk ferden til Svolvær. Det var en kjempeopplevelse og vi framførte sangene med glans. Alle hadde en kjempetur. Etter dette tok vi sommerferie. Høsten gikk mye med til å øve ABBA med og uten korps. I november og desember hadde vi opptreden på Solbrått, Porstun og sykeavdelinga. For disse opptredenene får vi midler fra Spaserstokken. Vi ble forespurt av Kokelv bygelag om å synge i Mørketidsuka, som startet i adventstiden. Vi hadde en fin konsert der ute med mye publikum. Året ble avsluttet med julebord på Fjordutsikten.

 

 

Dette skjedde i 2017:

Vi var på korstevne i Hammerfest i juni, med et godt resultat. Etter sommeren var konsentrasjonen om ABBA-konserten som vi hadde i lag med Lakselv Musikkorps og Karasjok Musikkforening i Lakselv 28. oktober og i Karasjok 29. oktober. Konserten ble en stor suksess, med ca. 450 betalende i Lakselv og ca. 100 i Karasjok. Etter dette var vi ganske utladet, men vi gjennomførte den årlige lysmessen i Lakselv Kirke, og vi sang julesanger på Porstun og Solbrått.

 

 

Dette skjedde i 2018:

I 2018 fikk koret beskjed om at dirigenten vår, Anastasia, skulle slutte som dirigent. Dette var en lei beskjed for oss å få, men til tross for dette holdt vi sammen, og traff hverandre annenhver mandag. Vi håpet hele tiden på å få en ny dirigent, og gleden var stor da vi fikk beskjed om at vi får ny dirigent fra høsten av. Han heter Leonhard Haberl og kommer fra Østerrike, men har bodd og studert mange år i Norge. Han er en positiv, flink og trivelig mann, som både komponerer og arrangerer musikk selv, og lager lydfiler til hver stemme. Han spiller piano, fiolin m.m. Med han som dirigent fortsetter Lakselv Blandakor den positive utviklingen som vi har hatt til nå med Anastasia som dirigent.